Seurayhteisö tiedottaa / Ahmat Ry:n jäätilanne

Seurayhteisön juniorijääkiekkoseurat ovat erittäin huolissaan energianhinnan kehityksestä ja ensimmäiset vaikutukset myös Oulussa ovat jo nähtävillä kun yksityinen Haukiputaan jäähalli on joutunut lykkäämään kauden aloittamista kohonneiden energiakustannusten vuoksi. Tämän seurauksena Haukiputaan Ahmojen jäätoiminta luistelukoulusta U14-ikäluokkaan asti ei ole alkanut tavoitteiden mukaisesti vielä kuluvalla jääkiekkokaudella.

Seurayhteisön seurat jakavat Ahmojen huolen ja oululaiset seurat Oulun Kärpät 46 Ry, Kiekko-Laser Juniorit Ry, Kiimingin Kiekkopojat Ry ja Kiekko-Oulu Ry ovat lähestyneet Oulun kaupunkia ja liikuntatoimea siitä että jäävuoroja pystyttäisiin järjestämään niin että jääurheiluseurat saisivat tässä poikkeustilanteessa kappalemääräisesti käyttöön useampia viikkojäävuoroja. Luonnollisesti seuroina toivomme että nuo mahdolliset lisävuorot ohjattaisiin Ahmojen käyttöön.

Ehdotuksemme asian toteuttamiseksi Oulun kaupungille ja liikuntatoimelle on se että kaupungin jäähallien vuoroja lyhennetään 60 minuutista 50 minuuttiin väliaikaisesti. Lyhentämällä jäävuoroja 60 minuutista 50 minuuttiin jokaiseen jäähalliin saataisiin arki-illoille yksi lisävuoro, kolmen kaupungin jäähallin osalta tämä tarkoittaisi kolmea lisävuoroa per päivä ja yhteensä 15 lisävuoroa per viikko.

Seurayhteisömme johon myös Ahmat kuuluu etsii asiaan edelleen ratkaisuja myös omilla sisäisillä järjestelyillä, mm. yhdistämällä eri seurojen joukkueiden toimintaa mutta jotta varmistamme Ahmojen, perinteikkään seuran, toiminnan myös tulevaisuudessa on ensiarvoisen tärkeää että Ahmat ja sen pelaajat sekä joukkueet voivat toteuttaa toimintaansa myös itsenäisinä joukkueina.

Seurayhteisön valmennusvastaavat kokoontuvat käsittelemään asiaa seuraavan kerran perjantaina 16.9 ja heidän tehtävä on tuolloin löytää väliaikaiset jääharjoittelupaikat seurayhteisön muiden seurojen joukkueista Ahmojen jäsenille.

Pasi Backman, puheenjohtaja Oulun Kärpät 46 Ry

Ilkka Ylilauri, puheenjohtaja, Kiekko-Laser Juniorit Ry

Pekka Inkala, puheenjohtaja, Kiimingin Kiekkopojat Ry

Jyrki Vatjus-Anttila, puheenjohtaja, Kiekko-Oulu Ry

Kimmo Alatulkkila, puheenjohtaja, Ahmat Ry

Kaarlo Laakkonen, puheenjohtaja, Muhoksen Jääklubi

Terhi Rautio, puheenjohtaja, Limingan Kiekko jääkiekkojaosto